sl +386 7 30 82 444 Cesta Miloša Kovačiča 4 8310 Šentjernej, Slovenija

Javni razpis za financiranje spodbud za ponovni zagon poslovanja podjetij

Projekt Ohranitev delovnih mest in ponovni zagon

Podjetje Lok orodjarstvo d.o.o. je na javnem razpisu za financiranje spodbud za ponovni zagon poslovanja podjetij v obmejnih problemskih območjih uspešno pridobilo financiranje za projekt »Ohranitev delovnih mest in ponovni zagon«.

Opis operacije: na projekt smo se prijavili z namenom ohraniti vse zaposlene v podjetju. Naš največji kupec se sooča z reorganizacijo in odpuščanjem, kar za nas pomeni precej negotovo prihodnost. Od začetka leta beležimo upad prihodkov saj smo v veliki meri povezani z avtomobilsko in elektro industrijo, ki je vpeta v svetovno gospodarstvo. Del pridobljenih sredstev smo namenili nakupu opreme.

Cilj operacije: je ohranitev vseh delovnih mest. Imamo kakovosten in dovršen kader, katerega je na trgu težko dobiti. Za ponovni zagon poslovanja in delovanje v razmah COVID-19, pa potrebujemo tako kader kot opremo, katera nam bo omogočala poslovanje v dani situaciji, ter izboljšala nekatere pogoje poslovanja.

Namen operacije:  katerega želimo doseči je ohranitev obstoječih delovnih mest ter polno delovanje podjetja. Podjetje se nahaja in opravlja svojo proizvodno dejavnost v Vzhodni Sloveniji. Naši najpomembnejši kupci so podjetja avtomobilske ter elektro industrije. Gre za velika podjetja, ki so evropsko in svetovno priznana. Upad prihodkov in naročil beležimo od januarja 2020. Zabeležili smo povečano povpraševanje, predvidevamo, da zato, ker so si določeni kupci polnili skladišča oz. zaloge. Največjo odpoved naročil smo zabeležili v jeseni, veliko naročil pa se je prestavilo v leto 2021. Leto 2020 predvidevamo, da bomo zaključili z  nižjimi prihodki. Priložnosti iščemo pri stalnih kupcih želeli pa bi si, da s projektom trajnostnega razvoja v katerega smo se pred kratkim vključili, najdemo kakšno novo priložnost katero še lahko izkoristimo. Z investicijo v opremo, bi dosegli cilj v popolni digitalni podpori celotne proizvodnje.

Projekt Ohranitev delovnih mest in ponovni zagon se je nanašal na:

  • Investicijo v opremo in druga opredmetena sredstva
  • Stroški plač

Skupna vrednost sofinanciranja projekta znaša 121.540,34 €.

Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija.

Spletna povezava: www.eu-skladi.si

Text Widget

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui. Etiam porta sem malesuada.

Recent Works